Yoga Nidra

Yoga Nidra is ontwikkeld door Swami Satyananda Saraswati. Yoga Nidra is een techniek om tot een diepe ontspanning te komen. Nidra kan vertaald worden als ‘slaap’, Yoga Nidra kan dan vrij vertaald worden als de slaap van de yogi of yogini.

Tijdens de sessie kom je door middel van een geleide meditatie in verschillende fasen van ontspanning en halfslaap. Hierdoor is het mogelijk om zowel fysiek, lichamelijk en emotioneel te ontspannen.
Yoga Nidra wordt liggend op een yogamat uitgevoerd en tijdens de geleide meditatie worden er verschillende fasen doorlopen waaronder een lichaamsscan. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een sankalpa, een positieve intentie. Dit kennen we ook wel als een positieve affirmatie.

Yoga Nidra wordt ook wel omschreven ‘als een reis door de verschillende lagen van bewustzijn heen waarbij je je bewustzijn verruimd en zo tot een staat van heelheid komt’. 

Deelnemers ervaren na een Yoga Nidra sessie naast de verdiepende ontspanning vaak ook meer een gevoel van zekerheid, meer zachtheid en een gevoel van kalmte en tevredenheid.

Wat neem je mee?
Trek makkelijk zittende kleding aan.
Het kan prettig om een dekentje en/of kussentje mee te nemen. Tijdens de Yoga Nidra lig je stil op de mat en kan je wat afkoelen. Het kan dan fijn zijn om een dekentje over je heen of warme sokken aan te hebben.
evt. Een flesje water en een notitie-boekje om waarnemingen en/of ervaringen in op te schrijven.

Yoga Nidra sessie:
Vrijdag 21 juni 19:30 – +/- 20:45 uur

Aanmelden kan via het contactformulier of via de mail: yoga@deontspanning.nl Aanmelding is definitief na ontvangst van de bevestigingsmail. Betalen kan vooraf via bankoverschrijving of contant op de avond zelf. Yoga Nidra sessies kosten €17,50