Yoga Ademtherapie

Bij Yoga – Ademtherapie wordt gebruik gemaakt van de kracht van de ademstroom. Wanneer deze vrij kan stromen, draagt het de energie in zich tot in alle punten van je lichaam.

De ademstroom beïnvloedt ons emotioneel welzijn en gedachtegang. Wanneer de ademhaling ‘hoog’ zit (in het keelgebied), zijn we gehaast of zitten we hoog in onze emoties. Rustig nadenken is er dan vaak niet bij. Vaak handelen we dan meer impulsief. Maar wanneer we de ademstroom tot diep in de buik ervaren komt er direct een bepaalde rust vrij. Deze rust helpt om gedachten en gevoelens te ervaren zonder er direct actie op te hoeven ondernemen.

De ademstroom kunnen we inzetten om blokkades op te heffen. Deze blokkades kunnen zijn ontstaan door ervaringen en emoties en kunnen zich vastzetten in het lichaam. Uitingen hiervan kunnen zijn: vermoeidheid, koude handen en/of voeten of een vastgezette adembeweging.

Door het bewust ervaren van de ademstroom in het lichaam, komt deze stroom weer op gang. Zo kan de energie naar alle uiteinden van het lichaam blijven stromen.

Tijdens de yoga – Ademtherapie lig je gekleed (makkelijk zittende kleding) op de massagetafel. Door middel van pressie (handdruk op het lichaam) wordt de ademstroom geleid. Behandeling geschiedt zowel op de achterkant van het lichaam als op de voorkant van het lichaam. Ook schouders en hoofd worden meegenomen aan het einde van de behandeling.

Deze behandeling wordt als zeer ontspannen en bevrijdend ervaren. Let wel; dit is geen massage. Yoga- Ademtherapie is er echt op gericht om de ademstroom door het lichaam te begeleiden.

Een behandeling duurt incl. intake +/- 75 minuten.

Afspraken kunnen gemaakt worden van maandag t/m vrijdag tussen 09:00-14:00 uur. Vaak is het prettig om niet vlak voor de behandeling een maaltijd te nuttigen. Voor het maken van een afspraak of meer informatie, neem contact op via het contactformulier of via mail yoga@deontspanning.nl. Telefonisch contact(bellen of whatsapp) kan via 0652367937
De kosten van een behandeling bedragen €65,-