Klankbad

Laat je meenemen op een reis van klanken. Liggend op de mat, kom jij helemaal tot jezelf. Ervaar wat de trillingen van geluid met je doen. Door het gebruik van klankschalen en koshi’s word je meegenomen in een uur vol ontspanning. Elke klankschaal is uniek en kent haar eigen klank.
In tegenstelling tot wanneer je bewust je gedachte tot stilte probeert te manen en daardoor alleen maar meer verzand in gedachte, zullen de klanken van de klankschalen en diverse instrumenten je naar de stilte in jezelf begeleiden. De trillingen van het geluid komen diep door in je zijn. Elke klank zal op een andere manier resoneren in je lichaam en zal zowel respons geven in je fysiek alsmede in je energetische lichaam. Op deze manier kunnen blokkades zich opheffen en kan de energie vrijer gaan stromen.

We sluiten de avond af met een kopje thee en er is ruimte om na te praten.

Instrumenten die gebruikt worden
De klankschalen zijn vervaardigd in Tibet. Iedere klankschaal heeft zijn eigen resonantie en heeft op zijn eigen manier invloed op je welbevinden.
Tingsha’s (ding-sha’s) is een handcimbaal en wordt gebruikt als muzikale begeleiding.
Koshi’s zijn windgongen met een eigen stapeling van tonen. De vier koshi’s die worden gebruikt zijn verbonden met de vier elementen; water, vuur, lucht en aarde.
Een sjamanendrum kan ook onderdeel zijn van de sessie, deze is zelf met hand geknoopt en brengt een diepe trilling in je lijf teweeg.

Wat neem je mee?

  • Yogamat of een lang tuinkussen.
  • Trek makkelijk zittende kleding aan.
  • Het kan prettig om een dekentje en/of kussentje mee te nemen. Tijdens het klankbad lig je stil op de mat en kan je wat afkoelen. Het kan dan fijn zijn om een dekentje over je heen of warme sokken aan te hebben.
  • evt. Een flesje water en een notitie-boekje om waarnemingen en/of ervaringen in op te schrijven.

Aanmelden kan via deze link of via de mail: info@deontspanning.nl Aanmelding is definitief na ontvangst van de bevestigingsmail. Betalen kan vooraf via bankoverschrijving of contant op de avond zelf. Een klankbad kost €20,- per sessie.